UNITED KARATE OF DENMARK


Dommerprogram


At være dommer er noget af det mest givende i karate. Man får første parket til de gode oplevelser på gulvet, og man får et andet og meget mere nuanceret billede af karate.

Helt i tråd med vores værdier og målsætning tilbyder UKDK også en dommeruddannelse, som sigter mod et godt samarbejde med kæmpere, coaches og udøvere.

Dommeruddannelsen er tilrettelagt således, at man starter med at erhverve sig nationale licenser, og hvis man derefter ønsker det, kan man søge en international karriere. De nationale dommerlicenser udstedes af UKDKs Dommerudvalg, mens de internationale licenser skal erhverves ved EM eller VM.

Programmets opbygning 
Som ny dommeraspirant tilmelder man sig et nationalt dommerkursus, og alt efter præstation bliver man indplaceret og får en licens. Under kurset bliver man både bedømt skriftligt og praktisk i evnen til at se scoringskriterier og til at samarbejde med dommerteamet

Det er muligt at vælge kun at dømme i enten kata eller kumite (ippon, sanbon eller kontakt), men ønsker man at dømme internationalt, skal man have national licens i både kata og kumite.

Læs nærmere om UWK-reglerne for kata og kumite på UWKs hjemmeside.

Dommerkarriere i UWK
Når man har opnået niveau af national chief referee , er man klar til at søge en international dommerkarriere i et af verdensforbundene og derigennem komme ind som UWK dommer. Her er programmet som følger (og hvad licenserne giver mulighed for):

 • National judge
 • National referee
 • Continental judge – judge ved EM og kontinentale mesterskaber
 • Continental referee – referee ved EM og kontinentale mesterskaber
 • UWK judge – judge ved VM
 • UWK referee – referee ved VM
 • UWK senior referee – center referee i både kata og kumite ved VM
 • UWK chief referee – tatami chief ved VM
Dommerudvalget 

 • Dommerudvalg består af:

  Jesper Gran UTK - WUKF/UWK Continental judge. (Dommerformand for UKDK) mail: jesper.grann@novotek.com

  Søren Helsted UGK – WUKF/UWK Continental Referee

  Kennetk Holtz UGK - WUKF/UWK Continantal Judge

Kontakt 
Har du lyst til at bliver dommer og dermed udvide dine karatemæssige kompetencer, eller er du allerede dommer i et andet forbund og har lyst til at prøve kræfter med reglerne i UWK, er du velkommen til at kontakte Dommerformanden.Medlem af