UNITED KARATE OF DENMARK


UWK verdensmesterskaberne


UWK VM i Slovenien er slut for denne gang. Det har været en sjov oplevelse, at få indblik i kontakt karatens verden, som her ved dette VW har været meget blandet i niveau. Pigernes / kvindernes virkede lidt rodet i deres kampform, hvorimod mændenes var hårde kampe. De tog imod og betalte tilbage. Nogle af kampene var lange, meget lange, og det kunne ses på kæmperne. Flere af dem måtte eller kunne ikke andet end ligge og komme til hægterne. En enkelt kæmpede sig til sejr som gjaldt det liv og død. Han ikke bare lå, men ofrede sit maveindhold flere gange (heldigvis var der kun vand i beholderen, men godt havde han det ikke)
Kataer er helt og aldeles anderledes end generel-karate.

Traditionel karate ligner selvfølgelig meget det vi er vant til hjemmefra, men det virkede som om, det var meget svært at få point. Dommerne så alt. Blev higiti-armen trukket ordentlig ind, stod scoringsarmen længe nok ude, var der fodkontakt i gulvet osv.
Kataerne blev også dømt i en anden proces end vi er vant til at se.

Generel karaten som der var flest deltagere i, havde vildt dygtige deltagerer. Der er afstand fra top til bund, og toppen er virkelig toppen.
Italienerne og rumænerne havde seje shobu sanbon kampe, og hallen var på kogepunket, men vi taler jo også VM. Det er ikke kun titlen der tæller her. Der følger i mange lande kontanter med fra regeringen, når man kommer hjem med guld, sølv eller bronze.

UKDK generel har haft en fantastisk oplevelse, selv om der både har været sejre og skuffelser hos kæmperne. Vi håber, der fremover kommer flere folk med fra Danmark både i generel, kontakt og traditionel karate, for at repræsentere alle 3 grene af karaten i UWK, hvor Danmark blev optaget ved kongressen som fuldgyldigt medlem

Det virkelige glædelige var, at der var mange veteraner i især kumite klasserne, og det var i både i generel og traditionel karate men også nogle i kontakt karate, så i alle 3 grene er kæmperne over 36 år stadig still going strong. 
De unge er lette og hurtige, men "de tunge gamle drenge / piger" slås.


Resultaterne ved det første VM under UWK blev til Danmark:

  • Guld kadet hold kata Stine Skov, Laura Helsted og Emilie Bøge

  • Guld kadet individuel female shotokan Laura Helsted

  • Sølv kadet female shotokan Stine Skov

  • Sølv veteran female 41-45 år open Malene Kirkeby

  • Bronze kadet female åben all styles Laura Helsted

Stort tillykke